Szürkehályog műtét Debrecen - Onome szemészet

 
 
   
 
Szürkehályog műtét
     
 
ONOME szemészet

Debrecen


Szemészet - Optika
Szemészeti szakrendelés
Szemész orvosi ellátás
Szürkehályog műtét
Szemészeti kisműtétek
Szemüveg - kontaktlencse


Mi törődünk az Ön szemével!

Intézményvezető

Dr. Emeriewen Péter
általános orvos
szemész szakorvos
kontaktológus
kontaktlencse specialista

Tevékenységi kör

A szemészettel összefüggő, a szemmel és a látással kapcsolatos valamennyi
- ambulánsan elvégezhető - vizsgálat (computeres szemvizsgálat), továbbá a különböző szembetegségek kezelése egyaránt a tevékenységi körünk részét képezi.

 

A debreceni
Onome szemészet

kiemelt szolgáltatása a

szürkehályog műtét

melyet a világviszonylatban is legkorszerűbbnek számító fakoemulzifikációs (phacoemulsification) ultrahangos eljárással (a betegek gyakran lézeres szemműtétként emlegetik), ambulánsan végzünk.
A legnépszerűbb szolgáltatásunk a fiatalító

szemhéjplasztika.

Emellett természetesen szemészeti kisműtéteket is végzünk, mint pl. kötőhártya (kúszóhártya), jégárpa, epiláció.


Emellett több - az Onome szemészet által üzemeltetett látszerész szaküzlet illetve optikai szalon áll vásárlóink rendelkezésére, ahol a legkorszerűbb monofokális, bifokális, multifokális szemüvegek, monitorszemüvegek, munkaszemüvegek, divatos szemüvegkeretek és napszemüvegek, valamint kontaktlencsék állnak vásárlóink rendelkezésére.

A tökéletes látás mindenkinek kijár - Ön se érje be kevesebbel!

Onome szemészet - Debrecen

Szürkehályog - szürkehályog műtét

A szürkeháholyog

A szürkehályog (cataract, katarakta) a szem azon betegsége, amikor az egyébként teljesen átlátszó, kristálytiszta szemlencsén valamilyen mértékű homályosodás jön létre, vagyis a lencse elszürkül, és emiatt a lencse átlátszóságának foka lecsökken. A tünetek első megjelenése olyan, mintha homályos, piszkos ablakon néznénk keresztül. A korábban éles képet homályosnak, az élénk színeket fakónak látjuk. Szürkületben fokozottan romlik a látásélesség, egyre erősebb szemüvegre van szükség, kialakulhat kettős látás, erős fény hatására káprázás jelentkezhet. Ezek a tünetek más, a szürkehályogtól eltérő szembetegség tünetei is lehetnek, ezért szemészeti vizsgálat szükséges a betegség megállapításához és a további teendők meghatározásához. A szürkehályog a vakság leggyakoribb oka a világon. A szürkehályog gyógyítása kizárólag műtéti úton lehetséges.

A szürkehályog műtét

A szürkehályog műtét lényege, hogy az elhomályosodott szemlencsét eltávolítjuk, majd azt egy speciális műanyag lencsével pótoljuk. A beültetésre kerülő szemlencse paraméterei egy előzetes szemvizsgálat alapján kerülnek meghatározásra. Aki korábban a távoli látáshoz szemüveget viselt, annak az új lencse beültetése után általában már nem kell viselnie a szemüveget, anélkül is jól fog látni. Esetükben tehát nem csak az elszürkült lencse okozta látásromlás szüntethető meg, hanem a szem törőereje is optimális lesz, ezáltal valóban lényeges látásjavulás következhet be. A legtöbb szem látása tehát javul a műtét után, azonban ha más betegség is fennáll egyidejűleg, mint pl. cukorbetegség, zöldhályog vagy időskori szemfenékelváltozás, előfordul, hogy egy sikeres műtét után sem javul a látás jelentős mértékben.

Ma Magyarországon még elsősorban a hagyományos - extracapsuláris - szürkehályog műteti technikát alkalmazzák az állami intézményekben. Ennél a módszernél a szaruhártya széli részén egy íves vágást készítenek, amelyen keresztül eltávolítható a szemlencse, és beültethető az új lencse. Ezt a műtétet altatásban végzik, és több napos kórházi benntartózkodást igényel. A viszonylag nagyméretű vágott sebet a műtét után összevarrják, így a varrat gyógyulása hosszabb időt vesz igénybe.

Az Amerikai Egyesült Államokban kifejlesztettek egy olyan korszerű műtéti eljárást a szürkehályog gyógyítására, amely számos előnyökkel rendelkezik a hagyományos módszerhez képest. Az eljárás neve a phacoemulsification, magyarul fakoemulzifikáció. A rengeteg előnye mellett (kevésbé megterhelő, a látásélesség hamarabb javul, stabilabb és kevesebb a komplikáció) tulajdonképpen egy komoly ok akadályozza a gyors elterjedést: a műtéthez szükséges felszerelések magas ára.

A debreceni Onome szemészet rendelkezik a phacoemulsification eljáráshoz szükséges műszerparkkal, annak is a ma világviszonylatban is legkorszerűbbnek számító, új generációs változatával. Ennek köszönhetően az Onome Szemészeten ambulánsan, altatás nélkül, fájdalommentesen végezzük a szürkehályog műtéteket, gyakorlatilag várakozási idő nélkül. Ez azt jelenti, hogy egy előzetes szemészeti kivizsgálást követően akár egy-két napon belül elvégezzük a szürkehályog műtétet.

Az általunk alkalmazott rendkívül korszerű műtéti technikának köszönhetően a műtét ambulánsan, tehát altatás nélkül, és fájdalommentesen történik. Az érzéstelenítéshez általában nincs szükség injekcióra sem, csupán csepp-érzéstelenítést alkalmazunk. A műtét során mindössze egy piciny, szúrt sebet ejtünk, így nem kerül sor nagy metszésre, mint a hagyományos eljárásoknál. Ennek köszönhetően a seb összevarrására sincs szükség, mivel a kis seb önzáró, magától összehúzódik. A pici nyíláson keresztül történik az elszürkült szemlencse eltávolítása, és az új lencse beültetése. Ehhez van szükség a korszerű, számítógép-vezérelt technikára, amelynek köszönhetően ultrahang segítségével összezúzzuk, elfolyósítjuk és kiszippantjuk a beteg lencsét. Ezt követően - szintén egy speciális eszközzel - összehajtogatott állapotban behelyezzük az új lencsét, mely a helyére kerülve kinyílik, és felveszi a végleges alakját. A szürkehályog műtét tapasztalt orvoscsapatunk számára általános rutinműtétnek számít.

A műtét mindössze 15 percet vesz igénybe. A beteg általában még a műtét napján otthonába távozhat. A műtét után olvashat, TV-t nézhet. A gyógyuló szemnek néhány hétre van szüksége, hogy a végleges látásélesség kialakuljon.

 

Az alábbi két kép jól érzékelteti, hogy jellemzően milyen különbség van a szürkehályog műtétet megelőző, és az azt követő látás élessége, minősége között.


Szürehályog műét előttSzürkehályog műtét után

AcrySof® ReSTOR® IOL


Az AcrySof® ReSTOR® IOL lencsék forradalmi újítást hoztak a szürkehályog műtétek terén. A hagyományos lencsék csupán egy távolságban (jellemzően távolra) biztosítják az éles látást szemüveg nélkül. Az AcrySof® ReSTOR® lencsék ezzel szemben az esetek többségében a teljes látástartományban tökéletes látást eredményeznek, tehát sem az olvasáshoz, sem TV-nézéshez, sem pedig a távoli látáshoz nem kell szemüveget viselni. Az AcrySof® ReSTOR® lencséknek köszönhetően a szürkehályog és a presbyopia gyógyítása így egyidejűleg megvalósítható. Ezen lencsék alkalmazásával az esetek nagy százalékában valóban jelentős életminőség-változás következik be. Bizonyos egyéb betegségek esetén előfordulhat, hogy az AcrySof® ReSTOR® lencsék beültetése után is szemüveg használatára lehet szükség, de az ilyen esetek elég ritkák. A klinikai tanulmányok alapján az ilyen lencsével rendelkező személyek 80% soha nem használ szemüveget semmilyen tevékenységhez, míg ez a szám a hagyományos monofokális lencsék esetében mindössze 8%. Az AcrySof® ReSTOR® klinikai tanulmány szerint a betegek 94%-a nyilatkozott úgy, hogy teljesen elégedett a látásával, és utólag is jó döntésnek találta, hogy ezt a forradalmian új lencsét választotta.

A debreceni Onome Szemészeten az AcrySof® ReSTOR® IOL lencsék elérhetők, és minden szakmai és technikai háttér rendelkezésre a beültetésükhöz.

 

 

 

 

Magán Egészségénztár elszámolási lehetőség


Szinte valamennyi magán egészségpénztárral kapcsolatban vagyunk.

 

Cafateria utalvány kártya elfogadóhely