Szürkehályog műtét - szemészet - kontaktlencse - optika - Onome szemészet - Debrecen

 
 
   
 
Szemészet
     
 
ONOME szemészet

Debrecen


Szemészet - Optika
Szemészeti szakrendelés
Szemész orvosi ellátás
Szürkehályog műtét
Szemészeti kisműtétek
Szemüveg - kontaktlencse


Mi törődünk az Ön szemével!

Intézményvezető

Dr. Emeriewen Péter
általános orvos
szemész szakorvos
kontaktológus
kontaktlencse specialista

Tevékenységi kör

A szemészettel összefüggő, a szemmel és a látással kapcsolatos valamennyi
- ambulánsan elvégezhető - vizsgálat (computeres szemvizsgálat), továbbá a különböző szembetegségek kezelése egyaránt a tevékenységi körünk részét képezi.

 

A debreceni
Onome szemészet

kiemelt szolgáltatása a

szürkehályog műtét

melyet a világviszonylatban is legkorszerűbbnek számító fakoemulzifikációs (phacoemulsification) ultrahangos eljárással (a betegek gyakran lézeres szemműtétként emlegetik), ambulánsan végzünk.
A legnépszerűbb szolgáltatásunk a fiatalító

szemhéjplasztika.

Emellett természetesen szemészeti kisműtéteket is végzünk, mint pl. kötőhártya (kúszóhártya), jégárpa, epiláció.


Emellett több - az Onome szemészet által üzemeltetett látszerész szaküzlet illetve optikai szalon áll vásárlóink rendelkezésére, ahol a legkorszerűbb monofokális, bifokális, multifokális szemüvegek, monitorszemüvegek, munkaszemüvegek, divatos szemüvegkeretek és napszemüvegek, valamint kontaktlencsék állnak vásárlóink rendelkezésére.

A tökéletes látás mindenkinek kijár - Ön se érje be kevesebbel!

"Az én látásom tökéletes"

 

Magyarországon minden ötödik embernek van bizonyos mértékű látászavara. Sokan egyáltalán nincsenek is azzal tisztában, hogy bizony sokkal jobban is láthatnának. Az ok, hogy egyszerűen elmulasztják a szükséges szemészeti kontrollvizsgálatokat.


Amikor a szemész orvos a szemészeti kontroll alkalmával fényt derít a problémára, a betegek elcsodálkoznak, hogy milyen fokú látásjavulást eredményezhet egy jól megválasztott szemüveg vagy éppen kontaktlencse használata. Az ilyen rejtett látási zavarok szemészeti vizsgálat alkalmával történő feltárása rendszerint jelentős életminőség javulást is eredményez a páciens számára.

ONOME szemészet - Szemészet

Szemészeti szolgáltatásaink

Az Onome szemészeten teljes körű szemész orvosi ellátást biztosítunk betegeink számára. A debreceni Onome szemészet korszerűen felszerelt műtőjében speciális szemműtéteket is végzünk. A különböző szembetegségek gyógyítása, valamint a szemvizsgálatok egyaránt napi rutin tevékenységünk részét képezi.

Szürkehályog műtét (cataracta)

A debreceni Onome szemészet kiemelt szemészeti szolgáltatása a világviszonylatban is legmodernebb technikával végzett szürkehályog műtét. Ezt a beavatkozást ambulánsan, altatás nélkül, szinte teljesen fájdalommentesen végezzük. Az alkalmazott modern eljárásnak köszönhetően nem alkalmazunk nagyméretű, utólagos varrást igénylő vágást, így a gyógyulás lényegesen gyorsabb. A szürkehályog műtét mindössze 15-20 percig tart, és még a műtét napján otthonába távozhat a beteg. Mivel az általunk alkalmazott technológiának köszönhetően a műtéti idő nagymértékben lerövidül, ez azt is eredményezi, hogy a debreceni Onome szemészet műtéti kapacitása olyan mértékű, hogy gyakorlatilag várakozási idő nélkül, akár néhány napon belül el tudjuk végezni a szürkehályog műtétet.

Lézeres computeres szemvizsgálat

Egy speciális optikai szemvizsgáló berendezés segítségével objektív eredményt kapunk a szem állapotáról. A számítógépes szemvizsgálatnak jelentős szerepe van a megfelelő szemüveg illetve kontaktlencse kiválasztásában, valamint a meglévő, vagy még csak kialakulóban lévő szembetegségek felismerésében. A computeres szemvizsgálathoz a legkorszerűbb - klinikai gyakorlatban is elterjedt berendezéseket használjuk.

Szubjektív látásélesség-vizsgálat

A computeres szemvizsgálatot minden esetben kiegészítjük a hagyományos látásélesség vizsgáló módszerekkel is. A szubjektív fénytörés meghatározás, az olvasópróba eredménye a számítógépes szemvizsgálat adatait alátámasztva garanciát jelent a tökéletes látás elérése érdekében készítendő új szemüveg vagy kontaktlencse eredményességére.

Színlátás vizsgálata, színtévesztés kiszűrése

A megfelelő színlátásért a szem ideghártyájában elhelyezkedő csapok (receptor) a felelősek. Ezeknek három fő típusa van, mindegyiknek más az érzékelési fénytartománya (vörös, zöld, ibolya kék). Ha ezek közül valamelyik receptor típus hiányzik, akkor színvakságról (anopia), ha pedig csökkent számban vannak jelen vagy nem megfelelően működnek, akkor színtévesztésről (anomália) beszélünk.
Mint tudjuk, bizonyos foglalkozások gyakorlásánál - pl. hivatásos gépjárművezető - alapkövetelmény a tökéletes színlátás.

Gépjárművezetői alkalmassági szemvizsgálatok

A gépjárművezetői engedélyek megszerzésénél, meghosszabbításánál fontos tényező a látás minősége. Az alkalmassági vizsgálatok ezen részét szemész orvos végzi. A megfelelő mértékű látásélességen túl a színlátást és a térlátást is vizsgálják.

Munkahelyi kötelező időszakos szemészeti vizsgálatok

Az 1999/50 XI.3. EÜM. rendelet írja elő a kötelező szemészeti szűrővizsgálatot a munkáltatók részére. Ennek értelmében a munkáltatóknak gondoskodni kell dolgozók időszakos szemészeti szűrővizsgálatáról. Az ilye jellegű vizsgálatokat maradéktalanul elvégezzük az Onome szemészet szemészeti szakrendelőiben.

Szembetegségek feltárása

A szembetegségek esetében - éppúgy, mint általában más betegségeknél is - nagy jelentősége van az időben történő diagnosztizálásnak. Ezért nagyon fontos a rendszeres (1-2 évente) szemészeti vizsgálaton történő megjelenés annak érdekében, hogy a komolyabb, visszafordíthatatlan szemkárosodás a korai felismerésnek köszönhetően még elkerülhető legyen.

Egyéb - a szem állapotából kideríthető betegségek feltárása

A szem nagyon sok mindent elárul az általános egészségi állapotunkról. Gyakran az időszakos szemészeti vizsgálat során derül az érrendszeri problémákra, magasvérnyomásra, vagy a komolyabb anyagcserezavarokra, pl. a cukorbetegségre. Ezért is nagyon fontos a rendszeres szemészeti szűrésen való részvétel még akkor is, ha egyébként a szemünkkel, látásunkkal semmilyen problémánk nincs. A szűrés legnagyobb jelentősége a betegségek megelőzésében rejlik.

Szemüvegek, kontaktlencsék paramétereinek meghatározása

Az Onome szemészet szemészeti szakrendelőiben a megfelelő szemüveg illetve kontaktlencse kiválasztása előtt pácienseink alapos - minden esetben szemész orvos által végzett - szemészeti vizsgálaton esnek át. Ennek része a lézeres computeres szemvizsgálat, valamint az ezt kiegészítő, hagyományos szubjektív látásvizsgálat. Ezek együttesen biztosítják, hogy minden esetben a lehető legtökéletesebb látást biztosító lencse kerüljön meghatározásra.

Szembetegségek kezelése

Szemünk a legfontosabb érzékszervünk. A külvilág ingereinek mintegy 2/3 részét a szemünk fogja fel, és közvetíti a központi idegrendszerhez. Kiemelt szerepéből fakadóan már a rendellenesség leghalványabb gyanúja esetén is foglakozni kell a problémával. Szemészeti szakrendeléseinken tapasztalt, nagy gyakorlattal rendelkező szemész szakorvosok állnak pácienseink rendelkezésére bármilyen szemprobléma esetén.

 


 

A szemészeti vizsgálatok szükségszerűségéről

A gyerekek szemét még óvodás kor előtt meg kell vizsgáltatni, mert a látásuk kihat mindennapi tevékenységükre, a későbbi tanulási, olvasási képességükre. Tudni kell, hogy ha a távollátást nem fedezik fel 3 éves korig, akkor elveszíthetik térlátásukat vagy kancsalok lehetnek.

Olvasotabla

Természetesen a későbbi években is ajánlott meglátogatni a szemorvost, 40 év felett pedig már panasz nélkül is évente szükséges a szemészeti vizsgálat, hiszen ebben a korban már azoknak is gondjai akadnak a látásukkal, akiknek még sosem volt szemészeti jellegű problémájuk. Ez azért van, mert míg gyerekként szemünk 21 dioptriához képes alkalmazkodni, addig 45 évesen már tízhez sem. Ez az úgynevezett presbiópia. A közellátáshoz ettől kezdve már szemüvegre lesz szükség, melynek dioptria értéke az évek során folyamatosan változik. Éppen a változások követése érdekében szükséges legalább évente felkeresni a szemész orvost az esedékes szemészeti vizsgálat elvégzésének érdekében.

A látásélesség meghatározására

Magyarországon a debreceni klinika szemészprofesszora - Kettesy Aladár által kidolgozott, decimális olvasó tábla az elterjedt. Segítségével a látásélesség 5 méterről meghatározható, értéke 0,1 és 1,0 között változik. A két szemen külön meghatározott látásélességet együttesen kell értékelni. Ha még a legfelső jel sem ismerhető fel, akkor az ujjak "olvasása", felismerése a feladat 5 méternél közelebbről. Ha még közvetlen közelről sem megy, akkor a kézmozgás észlelése a kérdés. Ezt követi a gyertyafény érzékelése a tökéletesen elsötétített helyiségben.

Az úrvezetői jogosítvány megszerzésének feltétele

két szem látásélességének összege: 1,2 (a gyengébb szemen legalább 0,2)
jó színlátás szükséges, a színvakság kizáró tényező
kétoldali teljes látótér szükséges az alkalmasság megállapításához

Az úrvezetői jogosítvány meghosszabbításának feltétele

két szem látásélességének összege: 0,8 (nem kizáró ok, ha az egyik szem teljesen vak, vagy hiányzik!)
jó színlátás
a „jó” (nagyobb látásélességű) szemen jó látótér


A hivatásos jogosítvány megszerzésének feltétele

mindkét szem teljes látóélessége szükséges: 1,0 + 1,0
bármilyen színvakság és látótérszűkület kizáró ok
jó tér- és mélységlátás

A hivatásos jogosítvány meghosszabbításának feltétele

a két szemen együttesen 0,3 a látásélesség csökkenés a korábbi kétoldali 100 százalékos látáshoz képest
jó tér- és mélységlátás.

 

 

 

Magán Egészségénztár elszámolási lehetőség


Szinte valamennyi magán egészségpénztárral kapcsolatban vagyunk.

 

Cafateria utalvány kártya elfogadóhely