Szürkehályog műtét - szemészet - kontaktlencse - optika - Onome szemészet - Debrecen

 
 
   
 
Optika - Szemüvegek
     
 
ONOME szemészet

Debrecen


Szemészet - Optika
Szemészeti szakrendelés
Szemész orvosi ellátás
Szürkehályog műtét
Szemészeti kisműtétek
Szemüveg - kontaktlencse


Mi törődünk az Ön szemével!

Intézményvezető

Dr. Emeriewen Péter
általános orvos
szemész szakorvos
kontaktológus
kontaktlencse specialista

Tevékenységi kör

A szemészettel összefüggő, a szemmel és a látással kapcsolatos valamennyi
- ambulánsan elvégezhető - vizsgálat (computeres szemvizsgálat), továbbá a különböző szembetegségek kezelése egyaránt a tevékenységi körünk részét képezi.

A debreceni
Onome szemészet

kiemelt szolgáltatása a

szürkehályog műtét

melyet a világviszonylatban is legkorszerűbbnek számító fakoemulzifikációs (phacoemulsification) ultrahangos eljárással (a betegek gyakran lézeres szemműtétként emlegetik), ambulánsan végzünk.
A legnépszerűbb szolgáltatásunk a fiatalító

szemhéjplasztika.

Emellett természetesen szemészeti kisműtéteket is végzünk, mint pl. kötőhártya (kúszóhártya), jégárpa, epiláció.


Emellett több - az Onome szemészet által üzemeltetett látszerész szaküzlet illetve optikai szalon áll vásárlóink rendelkezésére, ahol a legkorszerűbb - multifokális - szemüvegek, modern, divatos és praktikus szemüvegkeretek, napszemüvegek és kontaktlencsék állnak vásárlóink rendelkezésére.

A tökéletes látás mindenkinek kijár.
Ön se érje be kevesebbel!Fényre sötétedő szemüvegek


A legjobb választás autóvezetéshez


Felhős, borús időben


Napfényben vezetés közben


Vakító, verőfényes napsütés
a szabadbanONOME Optika

Szemüvegek

Az Onome szemészet saját optikai üzlethálózatot hozott létre a páciensei igényeinek teljes körű kielégítése érdekében. Az Onome Optika üzletekben gyakorlatilag bármilyen szemüveg elkészíttethető. Miután a szemész orvos egy alapos, mindenre kiterjedő szemvizsgálat után meghatározza a tökéletes látáshoz szükséges korrekciós értékeket, ügyfeleink számtalan egyéb szempont alapján választhatja ki a számukra legkedvezőbb, legpraktikusabb megoldást

Optikai üzleteinkben tapasztalt szakemberek állnak vásárlóink rendelkezésére annak érdekében, hogy minden lehetséges szakmai segítséget megkaphassanak a legjobb döntés meghozatalához. A szemüvegek készítéséhez elsősorban a piacvezető Essilor cég világszínvonalú, minden igényt kielégítő lencséit használjuk. A lencsék csiszolása saját optikai műhelyünkben történik, így nem csak az alapanyag, hanem a késztermék minősége is garantált.

Egyfókuszú szemüvegek

Az egyfókuszú szemüvegek egy meghatározott távolságban biztosítják a tökéletes látást. Abban az esetben, ha valakinek pl. a távoli látással nincs problémája, viszont az olvasáshoz szemüvegre van szüksége, vagy éppen fordítva, akkor ez a szemüveg típus tökéletes választás lehet.

Bifokális, trifokális szemüvegek

Ennek a szemüvegtípusnak az a lényege, hogy egyetlen szemüveg használatával egyidejűleg javítható két-három különböző távolság esetében is látás élessége. A bifokális lencse felső és alsó része különböző dioptria értékkel rendelkezik, így pl. az alsó mezőn átnézve az olvasási távolságban biztosít tökéletes látást, míg a felső részén kitekintve a távoli látást korrigálja. Munkaszemüvegeknél is gyakran alkalmazzák, itt általában az olvasási távolságra illetve pl. a monitor távolságra vannak optimalizálva. A trifokális lencsék esetében három sávra van felosztva a lencse, tehát a középső rész is egy önálló dioptria értékkel rendelkezik.

Multifokális (progresszív) szemüvegek

Napjainkban a tervezés, dioptria korrekció tekintetében ezt a típust tekintjük a legkorszerűbbnek. Nem csak két vagy három fix távolságban korrigálja megfelelően a látást, hanem gyakorlatilag bármilyen nézőtávolság esetén - folyamatosan, hirtelen átmenetek nélkül - optimális mértékben javítja a látásélességet. A multifokális progresszív szemüvegek alkalmazásával tehát egyetlen szemüveg biztosítja bármilyen tevékenységhez - pl. az olvasáshoz, a monitor- vagy TV-nézéshez, vagy éppen a távoli látáshoz - szükséges korrekciót.

Szemüveglencsék anyaga

Az üveglencsék előnye, hogy kevésbé karcolódnak a műanyaglencsékhez képest. Törésmuatójuk maximális értéke nagyobb, mint a műanyaglencsék esetében. Egyre nagyobb törésmutatójú üveglencséket állítanak elő, így vastagságuk is csökken, viszont az üveglencsék esetében ez nem jár együtt a súlycsökkenéssel.

A műanyaglencsék előnye, hogy lényegesen jobban ellenállnak a törésnek, valamint kisebb a súlyuk, mint az üveglencséké, ezért kevésbé nyomják az orrnyerget, tehát kényelmesebbek. A legmodernebb polikarbonát lencsék olyan mértékben törésállóak, hogy biztonságosan készíthető belőlük úgynevezett damilos illetve fúrt kivitelű - azaz keret nélküli - szemüvegek is, melyek ezáltal még kisebb súlyúak lehetnek.

Fényre sötétedő szemüvegek - Transitions lencsék

A Transitions fotokromatikus lencsék leglényegesebb tulajdonsága, hogy az UV fény hatására, azaz napsütésben automatikusan besötétednek, és teljes körű védelmet nyújtanak a szemnek a káros UVA és UVB sugarak ellen. Ha zárt térbe érünk, a lencse gyorsan alkalmazkodik a környezethez, kivilágosodik, teljesen fehér lesz, mint egy hagyományos szemüveglencse. Ezek az intelligens lencsék tehát alkalmazkodnak az aktuális fényviszonyokhoz, miközben folyamatosan biztosítják a megfelelő látáskorrekciót és a fényvédelmet. Használatával a szemet lényegesen kevesebb szélsőséges fényhatás éri, s így elkerülhető a szem megerőltetése, tehát sokkal kevésbé fárad el a nap végére. A Transitions technológia az egyfókuszútól kezdve a bifókuszún illetve trifókuszún keresztül a progresszív multifokális lencsékig bármilyen változattal kombinálható. Az alapanyag tekintetében is teljes a kompatibilitás, tehát az üvegtől a normál műanyagon át a törésálló polikarbonát lencsékig bármelyik alapanyaggal párosítható. A Transitions lencsék erősítik a kontrasztot és kiegyenlítik az eltéréseket, ezzel javítva a látás minőségét. Ez a kényelmes védelem automatikus, amiért a viselésén kívül semmit sem kell tennie. Felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt ajánlott megoldás, bárhol és bármikor viselhetők, beleértve a számítógépes munkát is. Barna és szürke színben rendelhető. A fotókromatikus hatás természetesen csak napfényben érvényesül, zárt térben a lencsék pontosan olyan tiszták, színtelenek és átlátszóak, mint a hagyományos lencsék, sőt, az AR bevonatnak köszönhetően még átlátszóbbak is.

Szemüveglencse bevonatok

A szemüveglencsék tulajdonságai különböző bevonatok segítségével tovább tökéletesíthetők.

A tükröződés-mentesítő (AR antireflex) bevonatoknak köszönhetően a szembe jutó hasznos fény mennyisége növekszik, minek következtében a pupilla jobban összehúzódik, s ezáltal megnő a kontraszt és a mélységélesség, élesebb, tisztább lesz a látás.

A karcálló bevonatok alkalmazásával a lencse jobban ellenáll a karcolódásoknak, így hosszabbodik az élettartama.

Az UV bevonatok megakadályozzák az UV sugarak áthatolását a lencsén, így azok nem károsítják a szemet.

DriveWear polarizált, fényre sötétedő autós szemüvegek

A DriveWear szemüvegek egyesítik a polarizált, illetve a fényre sötétedő fotokromatikus lencsék előnyös tulajdonságait. A kimondottan autóvezetéshez készített szemüvegek egyrészt tehát megakadályozzák, hogy a zavaró csillogó, tükrödőző és vakító fénysugarak a szemünkbe jussanak, másrészt folyamatosan képesek alkalmazkodni a pillanatnyi fényviszonyokhoz, mivel fényresötétedő tulajdonsággal is rendelkeznek. A DriveWear szemüvegek esetében nem csak a lencsét érő ultraibolya sugarak, hanem a látható fénytartomány fénymennyisége is befolyásolja a lencse elsötétülését. Ennek köszönhetően az UV-szűréssel ellátott szélvédők mögött ülve is hatásos a fényelnyelési tulajdonsága. Ezek a korszerű szemüvegek készülhetnek 0.0 D lencsével, valamint egyfókuszú és progresszív kivitelben is, amennyiben külön látáskorrekcióra is szükség van. Az éjszaki vezetést kivéve bármikor, bármilyen időjárási viszonyok között ajánlott a DriveWear szemüvegek használata. Borús, felhős időben a fényáteresztésük maximális lesz, színük sárgás-zöldre változik, növelik a kontrasztot és mélységélességet. Napsütéses időben, vezetés közben növekszik a fényelnyelő képességük, színük rézvörösre változik, amely kutatások szerint a legmegfelelőbb szín a vezetéshez. A szabadban, napsütéses időben maximális lesz a fényelnyelő képességük, színük sötétvöröses barnára változik, és 100% UV védelmet biztosítanak.

Szemüvegkeretek

Az Onome Optika szaküzleteiben rendkívül széles választékot biztosítunk a szemüvegkeretekből is. Különböző formájú és nagyságú fémből, műanyagból vagy azok kombinációjából készült kereteink minden igényt kielégítenek. Léteznek allergiamentes fém keretek, melyek nikkel mentes fémből illetve titánból készülnek, igény esetén akár flexibilis (törésálló) kivitelben is.Szemüvegkeret márkakínálatunk

FERUCCI - NAKAMURA - HILTON - ROSSINI - PUMA - POLICE - TOMMY HILFIGER - GERRY WEBER - TONY MORGAN - PREMIATO EMPORIO - BENCH - PLAYBOY - CAMEL ACTIVA - OXFORD - CAROUSEL - TIM DILSEN - ENVY - VISAGE - REGENCY - THE LONDONERS - THE CHELSEA COLLECTION - CHIC - NINA SABATINI - SATURN - SUNOPTIC - ALLEGRO FRAME - O-O FRAME - UNIQUE - BARBIE - ACTION MAN - PEPSI - PANDA COOL - VALENTINO - NEOSTYLE - TECNOFLEX - SENATOR - MASSIMO ROSSI

"Előregyártott" szemüvegek
veszélyei


Bizonyára mindenki tudja, napjainkban hogy a szemüvegekhez nem csak az optikai szaküzletekben, hanem a hipermarketekben is hozzájuthatunk.
Azt azonban már sokkal kevesebben tudják, hogy ezeknek a szemüvegek a rendszeres viselése rengeteg veszélyt hordoz magában. Ha nem a pontosan szükséges értékű lencsét használjuk, akkor annak jelentős mellékhatásai lehetnek, mint pl. a kínzó fejfájás, fáradtság, vagy hányinger. Szemeink többnyire nem azonos erősségű lencsére van szüksége a tökéletes látáshoz. Ha csak 0.25 D eltérés is van a két szemünk között, akkor már eleve nem felel meg a bolti, azonos értékű lencséket tartalmazó szemüveg. Ennek meghatározása viszont mindenképpen szakember feladata, a szemész orvos alapos vizsgálat sorozat útján állapítja meg a korrekt értékeket. Ezek a szemüvegek egyébként is csak nagy ugrásokban, jellemzően 1 dioptriánként váltakoznak, tehát a 0.25 illetve 0.5 D végződésű értékek nem találhatók meg a kínálatban. Tudni kell tehát, hogy ezek a szemüvegek többet árthatnak, mint használnak. Használatuk tehát csak végszükségben, áthidaló megoldásként javasolt.Milyen fazont válasszak?Ma általában egy embernek két-három szemüvege van: ebből kettő a hétköznapokra, egy pedig különleges alkalmakra. Persze vannak, akik nem engedhetik meg maguknak ezt a fajta kényelmet, ilyenkor viszont különösen fontos, hogy az az egy valóban tökéletes és állandóan hordható legyen. A füstös szürke, a középkék vagy az olíva zöld keret például a legtöbb ruhához jól áll, s sminkelni sem nehéz hozzá.
A tökéletes szemüvegnek az archoz és az egyéniséghez is igazodnia kell. Ami az előbbit illeti, a megfelelő keret kiválasztásakor három alkati sajátosságot kell figyelembe venni: arcformát, szemtávolságot és orrméretet. A távol ülő szemeket optikailag közelebb hozzák a sötétebb, szélesebb nyergű keretek, míg közel ülő szem esetén inkább a világos vagy keskeny nyergű szemüvegek jelentenek optimális megoldást. Azt is jó tudni, hogy a sötét nyereg rövidíti a hosszú orrot, a magas vagy világos nyereg pedig tompít az orr piszeségén. Az arccal azonos formájú szemüveg általában nem előnyös. A kerekded arcot például a kerek szemüveg még teltebbé teszi, a szögletes szemüveg pedig szélesíti a szögletes arcot. Jól mutat viszont a szögletes archoz a kerek, de legalábbis lekerekített sarkú, nem túl széles és nagy keret, a kerekded archoz a szögletes, vagány fazon. A markáns, hosszúkás archoz a szögletes és kerek formák egyaránt illenek, különösen azok, amelyek túlnyúlnak az arccsonton, és így ellensúlyozzák az állkapocs szélességét. Ám figyelem: erősen rövidlátóknak mégis inkább az olyan fazonok ajánlottak, amelyek nem nyúlnak túl az arccsonton, mert az erősen kicsinyítő lencsék mögött "megtörik" az arc vonala. Ovális archoz szintén inkább olyan szemüvegkeret passzol, amely nem ér túl az arc legszélesebb pontján. Végül, a szív alakú archoz a kerek vagy ovális formák illenek. 

 

 

 

 

Magán Egészségénztár elszámolási lehetőség


Szinte valamennyi magán egészségpénztárral kapcsolatban vagyunk.

 

Cafateria utalvány kártya elfogadóhely