Szürkehályog műtét - szemészet - kontaktlencse - optika - Onome szemészet - Debrecen

 
 
   
 
Optika - Kontaktlencsék
     
 
ONOME szemészet

Debrecen


Szemészet - Optika
Szemészeti szakrendelés
Szemész orvosi ellátás
Szürkehályog műtét
Szemészeti kisműtétek
Szemüveg - kontaktlencse


Mi törődünk az Ön szemével!

Intézményvezető

Dr. Emeriewen Péter
általános orvos
szemész szakorvos
kontaktológus
kontaktlencse specialista

Tevékenységi kör

A szemészettel összefüggő, a szemmel és a látással kapcsolatos valamennyi
- ambulánsan elvégezhető - vizsgálat (computeres szemvizsgálat), továbbá a különböző szembetegségek kezelése egyaránt a tevékenységi körünk részét képezi.

 

A debreceni
Onome szemészet

kiemelt szolgáltatása a

szürkehályog műtét

melyet a világviszonylatban is legkorszerűbbnek számító fakoemulzifikációs (phacoemulsification) ultrahangos eljárással (a betegek gyakran lézeres szemműtétként emlegetik), ambulánsan végzünk.
A legnépszerűbb szolgáltatásunk a fiatalító

szemhéjplasztika.

Emellett természetesen szemészeti kisműtéteket is végzünk, mint pl. kötőhártya (kúszóhártya), jégárpa, epiláció.


Emellett több - az Onome szemészet által üzemeltetett látszerész szaküzlet illetve optikai szalon áll vásárlóink rendelkezésére, ahol a legkorszerűbb monofokális, bifokális, multifokális szemüvegek, monitorszemüvegek, munkaszemüvegek, divatos szemüvegkeretek és napszemüvegek, valamint kontaktlencsék állnak vásárlóink rendelkezésére.

A tökéletes látás mindenkinek kijár - Ön se érje be kevesebbel!

Fontos szabály


A kontaktlencsék felhelyezése előtt mindig jó alaposan kezet mosni.

Ajánlatos betartani azt a szabályt is, hogy a kontaktlencsék felhelyezése előtt ne használjon senki olajos kozmetikumot, arckrémet, vagy sminket.

Az arcápolás és a sminkelés maradjon meg a kontaktlencsék felhelyezése utáni feladatnak. Sőt a hajápolás is, és amikor a haj lakkozására kerül a sor, akkor mindenképpen be kell csukni a szemet.

Ha a szeme bepirosodott, a nap további részében nem ajánlatos a kontaktlencsék viselése, éppen ezért egy szemüveg is legyen mindig kéznél az ilyen esetekre.


ONOME Optika

Kontaktlencsék

Lágy kontaktlencsék

Manapság leginkább a lágy kontaktlencsék vannak elterjedve. A lágy lencsék gyorsan megszokhatók, könnyen felhelyezhetők, nagyon kényelmesek, és még intenzív mozgás mellett is biztosan a helyükön maradnak. Az ilyen "hidrofil" kontaktlencsék javarészt vízből épülnek föl. Ez biztosítja azt, hogy a lágy kontaktlencsék valóban lágyak maradjanak. A lágy kontaktlencsék hihetetlenül vékonyak, és olyan alapanyagból készülnek, ami képes átereszteni az oxigént, hogy az eljuthasson a szem felszínéhez.

Kemény kontaktlencsék

A kemény PMMA lencsék olcsóbbak, kevesebb ápolást igényelnek, ritkábban képződik rajtuk szennyező lerakódás, nem annyira sérülékenyek és a rövid ideig tartó kiszáradás sem teszi tönkre őket. Hátrányuk a csökkent komfortérzés, nehezebb megszokhatóság, bizonyos esetekben elcsúszhat, kieshet. Egyre inkább háttérbe szorulnak a lágy kontaktlencsékkel szemben. Ma már csak ritkán, speciális esetekben kerül sor a alkalmazásukra, mint pl. a magas dioptria, nagyfokú szabálytalan szaruhártya asztigmia, keratoconus esetén.

Félkemény oxigén-áteresztő kontaktlencsék

A gázáteresztő félkemény lencsék (Rigid Gas Permeable Lenses - RGPs) olcsóbbak strapabíróbbak a lágy lencséktől. Nehezebben szokható meg a viselése, mint a lágy lencséké, és rövid kihagyás után szintén több időt vesz igénybe az újbóli megszokása. Előnye, hogy valamivel tisztább, élesebb látást biztosítanak, valamint a kiszáradásra kevésbé érzékenyek, kisebb a fehérje lerakódás illetve a bakteriális fertőződés veszélye. Viseléséről kizárólag kontaktlencse specialista (kontaktológus) szemész orvos dönt.

Egynapos kontaktlencsék

Napi lencsék viselését leginkább azok választják, akik nem akarnak állandóan lencsét viselni, csak alkalmanként. Sportoláshoz, utazáshoz, nyaraláshoz, is kiváló, ahol nincsenek meg a lencse tisztításához szükséges feltételek. Ezek a lencsék magas víztartalmukkal, megfelelő széli kialakítással biztosítják az egész napos komfortos viselést. Előnye, hogy nem kell hozzá folyadék, nem kell tisztítani, fertőtleníteni, egyszerűen a nap végén el kell dobni.

Megnövelt kihordási idejű kontaktlencsék

A hosszabb távú lencsék relatíve olcsóbbak, de több törődést igényelnek. A különböző típusai 2 hetes, 1, 3, 6 hónapos, valamint 1 éves kihordási idővel rendelkeznek. Éjszakára azonban mindig ki kell őket venni. Fontos, hogy a rendszeres ápolásról, tisztításról, fertőtlenítésről folyamatosan gondoskodni kell. A kéthetes, illetve havi kihordású lágy lencsék a legelterjedtebbek napjainkban.

Éjjel-nappal folyamatosan viselhető kontaktlencsék

Léteznek már olyan lencsék is, amelyeket éjszakára sem kell kivenni, és akár egy hónapon keresztül folyamatosan bennmaradhatnak. Ezeknek az úgynevezett kiterjesztett viselésű lencséknek a gázáteresztő képességük meghaladja azt az értéket, amelyre a szemnek szüksége van ahhoz, hogy a szemhéj csukott állapotában is biztosítani lehessen a szem megfelelő oxigénellátását.. Az ilyen szilikon-hidrogél anyagú kontaktlencsék nagyon praktikus megoldást biztosítanak, mivel nem szükséges naponta betenni és kivenni őket, valamint az ápolására sem kell gondot fordítani.

Multifokális progresszív kontaktlencsék

Egyetlen kontaktlencsével biztosítható a közeli és a távoli látás korrekciója. Hatása hasonló alapelven nyugszik, mint a multifokális szemüvegeké.

Terápiás kontaktlencsék

Kontaktlencsét terápiás céllal is alkalmazhatják. Így például szaruhártya betegségek kezelésére, fájdalomcsökkentésre, műtétek után a gyorsabb, komplikáció-mentesebb gyógyulás érdekében kerül alkalmazásra.

Színes, dioptria nélküli kontaktlencsék - plano lencsék

Ma már egyre nagyobb igény mutatkozik a színes kontaktlencsék iránt is. Az ilyen kontaktlencséket kimondottan esztétikai okokból alkalmazzák, mivel használatukkal a külvilág számára tetszőlegesen megváltoztatható a szem színe, így még előnyösebb külsőt ölthet viselője.

Színes kontaktlencsék

 A kontaktlencse helyes használatát mindenki gyorsan elsajátíthatja szakembereink segítségével.

Kontaktlencse használat


A kontaktlencse használata különösen ajánlott, ha

 

nagymértékű látáskorrekció szükségessége esetén (+/- 6.0 D fölött)
a két szem közötti eltérés nagyobb 3.0 D értéktől
a munkavégzés során a szemüveg könnyen lecsúszhat a szemről, és az fokozott veszélyhelyzetet idézhet elő (pl. magasban dolgozóknál, vagy sportolás közben)
ha a látótér kisméretű korlátozása is problémát okoz
olyan tevékenységet végzőknél, ahol a szemüveg fokozott sérülési veszélyt jelent viselőjére (gondoljunk pl. a focistákra)
amikor szélsőséges időjárási viszonyok közt a szemüveg használata erősen korlátozott (pl. párásodás miatt)

A kontaktlencsét viselőknek gyakoribb szemészeti kontrollra van szükségük


Aki kontaktlencsét visel, annak háromhavonta szemészeti kontrollon kell résztvennie. A szem tűrőképessége a kontaktlencse viselésével kapcsolatosan igen eltérő lehet. Vannak, akiknek a folyamatos viselés sem okoz semmilyen problémát, viszont másoknál csak napi néhány órás viselés esetén tudja a szem negatív következmények nélkül befogadni. Annak érdekében, hogy a komolyabb mellékhatások még időben elkerülhetők legyenek, rendszeres szemészeti ellenőrzésre van szükség.

 

A műkönnyről


Ha lencséink viselése során diszkomfort érzés jelentkezik, akkor alkalmazhatunk műkönnyet is a magasabb komfort elérése érdekében. Fontos itt megjegyezni, hogy műkönnyet is inkább optika szaküzletekben vásároljunk, mert ott a lencséinkhez legalkalmasabbat fogják javasolni.

Crazy Lenses

 

Napjainkban egyre népszerűbbek azok a kontaktlencsék, amelyek vicces megjelenést biztosítanak a viselőjüknek. Különösen felkapottak a fiatalok körében, akik szívesen tréfálják meg barátaikat egy-egy buli alkalmával.

 

 

 

Magán Egészségénztár elszámolási lehetőség


Szinte valamennyi magán egészségpénztárral kapcsolatban vagyunk.

 

Cafateria utalvány kártya elfogadóhely