Szürkehályog műtét - szemészet - kontaktlencse - optika - Onome szemészet - Debrecen

 
 
   
 
Optika - Tisztító- és ápolószerek
     
 
ONOME szemészet

Debrecen


Szemészet - Optika
Szemészeti szakrendelés
Szemész orvosi ellátás
Szürkehályog műtét
Szemészeti kisműtétek
Szemüveg - kontaktlencse


Mi törődünk az Ön szemével!

Intézményvezető

Dr. Emeriewen Péter
általános orvos
szemész szakorvos
kontaktológus
kontaktlencse specialista

Tevékenységi kör

A szemészettel összefüggő, a szemmel és a látással kapcsolatos valamennyi
- ambulánsan elvégezhető - vizsgálat (computeres szemvizsgálat), továbbá a különböző szembetegségek kezelése egyaránt a tevékenységi körünk részét képezi.

 

A debreceni
Onome szemészet

kiemelt szolgáltatása a

szürkehályog műtét

melyet a világviszonylatban is legkorszerűbbnek számító fakoemulzifikációs (phacoemulsification) ultrahangos eljárással (a betegek gyakran lézeres szemműtétként emlegetik), ambulánsan végzünk.
A legnépszerűbb szolgáltatásunk a fiatalító

szemhéjplasztika.

Emellett természetesen szemészeti kisműtéteket is végzünk, mint pl. kötőhártya (kúszóhártya), jégárpa, epiláció.


Emellett több - az Onome szemészet által üzemeltetett látszerész szaküzlet illetve optikai szalon áll vásárlóink rendelkezésére, ahol a legkorszerűbb monofokális, bifokális, multifokális szemüvegek, monitorszemüvegek, munkaszemüvegek, divatos szemüvegkeretek és napszemüvegek, valamint kontaktlencsék állnak vásárlóink rendelkezésére.

A tökéletes látás mindenkinek kijár - Ön se érje be kevesebbel!

ONOME Optika

Szemüveg és kontaktlencse tisztítók, ápolók

Szemüvegtisztítók

Az állandó kutatásoknak, fejlesztéseknek köszönhetően szemüvegjeink egyre tökéletesebbek, komfortosabbak lesznek. Ezzel együtt egyre nagyobb értéket képviselnek, ami fokozott törődés szükségszerűségét vonja maga után. Mivel a lencsék gyártásához egyre összetettebb technológiát alkalmaznak, szinte általánossá váltak a különböző felületkezelési eljárások, amelyek viszont jóval érzékenyebbek, mint az egyszerű üveglencsék. Ezeket ápolni kell annak érdekében, hogy sokáig probléma mentesen szolgálhassanak bennünket. A tisztításuk céljából spontán megragadott ruhadarabok, papír zsebkendők komoly veszélyt jelentenek az ilyen lencsékre, mivel ezek anyaga nem elég finom ahhoz, hogy garantálják a karcmentes törlést.

A szemüvegtisztító kendők speciális mikroszálas anyagból készülnek, melyek a vizet is, és a zsíros szennyeződéseket is magukba szívják. Fontos, hogy a poros lencsét soha ne szárazon töröljük, mert a porszemcsék szintén karcolódást okoznak, illetve lemattítják a lencsét. A háztartási ablaktörlő folyadékok, tisztítószerek komoly veszélyt jelentenek a felületbevonatok számára, mert a bennük lévő ammónia és a foszfát egyszerűen feloldják a lencse bevonatát, de jobb esetben is foltot hagynak a lencsén. A speciális lencsetisztító spray, illetve folyadékok PH semlegesek, és legfeljebb 15% alkoholtartalommal rendelkeznek, aminek köszönhetően nem károsítják a lencse bevonatát. Szintén veszély nélkül használhatók a minőségi nedves szemüvegtisztító kendők is.

Kontaktlencse ápolók

A többször használatos kontaktlencséket rendszeresen tisztítani, ápolni kell. A tisztítás eltávolítja a lencsére esetlegesen rárakódott üledékeket, szennyeződéseket, a fertőtlenítés elpusztítja a baktériumokat, és más kórokozókat. Az egyes kontaktlencse típusok eltérő összetételű ápolószereket igényelnek. Nagyon fontos, hogy soha nem szabad keverni két különböző szert, mert azok a kontaktlencse illetve a szem károsodásához vezethetnek. Mindig szakember segítségével kell kiválasztani az adott lencséhez való ápolószert.

A lágy kontaktlencsék hagyományos, kétlépcsős ápolószerei tartalmaznak egy tároló-oldatot, egy tisztító oldatot, valamint egy fehérjeoldó tablettát, amit hetente egyszer kell alkalmazni. Az univerzális ápolószert a lágy kontaktlencsék napi ápolására és tárolására fejlesztették ki. Az egylépcsős ápolószer segítségével egyszerűen végezhető el a lencse napi tisztítása, fertőtlenítése és tárolása. A 3 hónapnál ritkábban cserélendő kontaktlencsék esetében hetente egyszer szükséges az aktív fehérjeoldó tabletta alkalmazása. Az egylépcsős, új ápolószerek többfunkciós oldata egyszerre tisztít, fertőtlenít, s oldja a rárakódott fehérjét a lencse felületéről, így csökkentve minimálisra a kontaktlencse-viselés kockázatát.

A kemény és gázáteresztő kontaktlencsék mindennapi tárolására alkalmas kontaktlencse ápoló oldat a tárolás során a különleges összetevőknek köszönhetően hatásosan távolítja el a lencsére tapadt mindennapi szennyeződéseket és lerakódásokat, mint pl. fehérje és zsír, továbbá egy filmréteget képez a lencse felületén, ezáltal biztosítva hosszabb és kényelmesebb lencseviselést. Az ápolószer segítségével elvégezhető a lencsék naponta történő tisztítása, öblítése, fertőtlenítése, tárolása és nedvesítése.


 


Fontos szabály


Mindig hordja magával a tárolóedényt és a tárolófolyadékot. Bármikor előfordulhat, hogy ki kell venni a kontaktlencsét.

Figyeljen oda, hogy lejárt szavatosságú tárolófolyadékot, vagy fertőtlenítőt soha ne használjon. Ne használja kétszer ugyanazt a kontaktlencse folyadékot a kontaktlencsék éjszakai tárolására, tehát a kontaktlencsék minden nap frissen kitöltött folyadékban álljanak.

Cserélje rendszeresen (legalább havonta) a kontaktlencsék tároló edényét.

 

 

 

 

Magán Egészségénztár elszámolási lehetőség


Szinte valamennyi magán egészségpénztárral kapcsolatban vagyunk.

 

Cafateria utalvány kártya elfogadóhely