Szürkehályog műtét - szemészet - kontaktlencse - optika - Onome szemészet - Debrecen

 
 
   
 
Gyakori kérdések
     
 
ONOME szemészet

Debrecen


Szemészet - Optika
Szemészeti szakrendelés
Szemész orvosi ellátás
Szürkehályog műtét
Szemészeti kisműtétek
Szemüveg - kontaktlencse


Mi törődünk az Ön szemével!

Intézményvezető

Dr. Emeriewen Péter
általános orvos
szemész szakorvos
kontaktológus
kontaktlencse specialista

Tevékenységi kör

A szemészettel összefüggő, a szemmel és a látással kapcsolatos valamennyi
- ambulánsan elvégezhető - vizsgálat (computeres szemvizsgálat), továbbá a különböző szembetegségek kezelése egyaránt a tevékenységi körünk részét képezi.

 

A debreceni
Onome szemészet

kiemelt szolgáltatása a

szürkehályog műtét

melyet a világviszonylatban is legkorszerűbbnek számító fakoemulzifikációs (phacoemulsification) ultrahangos eljárással (a betegek gyakran lézeres szemműtétként emlegetik), ambulánsan végzünk.
A legnépszerűbb szolgáltatásunk a fiatalító

szemhéjplasztika.

Emellett természetesen szemészeti kisműtéteket is végzünk, mint pl. kötőhártya (kúszóhártya), jégárpa, epiláció.


Emellett több - az Onome szemészet által üzemeltetett látszerész szaküzlet illetve optikai szalon áll vásárlóink rendelkezésére, ahol a legkorszerűbb monofokális, bifokális, multifokális szemüvegek, monitorszemüvegek, munkaszemüvegek, divatos szemüvegkeretek és napszemüvegek, valamint kontaktlencsék állnak vásárlóink rendelkezésére.

A tökéletes látás mindenkinek kijár - Ön se érje be kevesebbel!

ONOME szemészet - Debrecen

Kinek ajánlott a monitor szemüveg?

Bizonyára sokan tapasztalták már, hogy hosszas számítógépezés után szemei fájnak, fáradtak, égnek, szúródnak, viszketnek. Látása elhomályosodik, a betűk összefolynak, esetenként kettős képek jelentkeznek. A monitor szemüvegek használatával megelőzhetők, de legalábbis jelentősen csökkenthetők a fenti tünetek. A monitor szemüveg tehát azoknak ajánlott, akik rendszeresen hosszabb időt töltenek el a számítógép monitora előtt - függetlenül attól, hogy egyébként viselnek-e szemüveget vagy sem. Akiknek már olvasó szemüvegre van szükségük, azoknak megfelelő dioptria korrekcióra is szükségük van a monotor nézéshez. Az olvasó szemüveg erre a célra nem alkalmas, mivel az kb. 40 cm távolságban biztosít éles látást, míg a monitor általában 80-100 cm-re van a szemünktől. A monitor szemüvegek egy speciáális kontraszt növelő enyhén színezett réteggel vannak ellátva, amelynek köszönhetően szem kevésbé fárad, nem erőltetődik. Az átlátszó szemüveglencséhez képest a színezett lencsék nagyobb százalékban nyelik el az UV tartományú sugarakat. Egyes lencsék a gépelés megkönnyítésére alul a billentyűzet részénél világosabbak. Emellett a lencse mindkét oldala tükröződésmentesítő réteggel van bevonva. ami pihenteti a szemet.

Mi az a presbiópia?

Az emberi szem 40-45 éves korig képes alkalmazkodni a mindenkori látástávolsághoz (akkomodáció). Ettől a kortól kezdve azonban ez az alkalmazkodó képesség fokozatosan gyengül, és olvasáskor, közeli munka végzésekor már nem lesz éles a látásunk. A szemlencse már nem tud olyan mértékben kigömbölyödni, amennyira az ilyen közeli fókuszáláshoz szükséges lenne. Ez a presbiópia, azaz öregszeműség (latinul presbyopia) jelensége. A presbiópia első tüneteként a legtöbben azt tapasztalják, hogy a szokásos betűméretű szöveget már távolabbra kellene tartaniuk az olvashatósághoz, mint ameddig a karjuk elér. Kezelésére főleg szemüveget és kontaktlencsét alkalmaznak, de műtéti korrekcióra is van lehetőség.

Fájdalmas a szürkehályog műtét?

A szürkehályog műtét során alkalmazott cseppérzéstelenítésnek köszönhetően nem fájdalmas a műtét, legfeljebb csupán némi kellemetlenséggel jár.

Kell szemüveget hordani a szürkehályog műtét után?

Ez elsősorban attól függ, milyen típusú műlencsét választott. A legtöbb betegnek a távollátáshoz nincs szüksége szemüvegre vagy kontaktlencsére a szürkehályog műtét után. A hagyományos monofokális műlencse csak egy fókuszponttal rendelkező műlencse. Ezekkel a lencsékkel leggyakrabban a betegek távollátását állítjuk vissza, viszont olvasáshoz és közeli feladatok elvégzéséhez ilyen lencsék beültetése esetén szükséges a szemüveg. Amennyiben Ön AcrySof® ReSTOR® lencse kerül beültetésre, akkor nagy valószínűséggel egyáltalán nem kell szemüveget viselnie még olvasáshoz sem. A klinikai vizsgálatok során öt AcrySof® ReSTOR® műlencsét kapott beteg közül négynek soha, semmilyen tevékenységhez nem volt szüksége szemüvegre, sem közelre, sem távolra, sem a köztes távolságra.

Mikor fogok rendesen látni a szürkehályog műtét után?

Az általános tapasztalat szerint a betegek már másnap elég jól látnak ahhoz, hogy akár autót vezessenek. Természetesen ez egyénenként nagyon változó lehet, de a legtöbb beteg általában már másnap képes olyan mindennapi tevékenységek elvégzésére, mint az olvasás, vagy TV nézés, és kb. 2-7 nappal a műtét után már munkaképes. Óvakodni kell a megerőltető tevékenységektől néhány héten át.

 

Kiújulhat a szürkehályog a műtét után?

Nem, a szürkehályog, ha egyszer eltávolították, nem képes kiújulni. Azonban néha előfordulhat, hogy kis mértékű látásromlást tapasztalhatnak a műtét után. Ez, az utóhályognak nevezett állapot minden típusú műlencse esetében előfordulhat. Az utóhályog egy egyszerű lézeres beavatkozással kezelhető.

 

 

 

 

A tökéletes látás mindenkinek kijár.
Ön se érje be kevesebbel!Fényre sötétedő szemüvegek


A legjobb választás autóvezetéshez


Felhős, borús időben


Napfényben vezetés közben


Vakító, verőfényes napsütés
a szabadban


Szürkehályog műtét után

más lesz a világ

 

 

 

Magán Egészségénztár elszámolási lehetőség


Szinte valamennyi magán egészségpénztárral kapcsolatban vagyunk.

 

Cafateria utalvány kártya elfogadóhely